Wie is de mol?

Onze laatste analyse voordat we de finale gaan kijken komende week: wie is nu de mol?
Gelukkig ging Tygo er als laatste pas uit, want anders was dit seizoen toch wel erg saai geweest. Hij was de enige leuke kandidaat die goede streken uithaalde en het spel speelde. Heerlijk! Ted en ik hebben enorm van hem genoten.

Maar nu rest de vraag wie de mol is?
Freek is niet de mol, dat is wat Art ons vertelde. Hij is dus de winnaar of de verliezer. Dan blijven Sofie of Susan over.
Sofie is niet de verliezer, dus is zij de winnaar of de mol.
Susan is niet de winnaar, dus is zij de verliezer of de mol.

Als ik dan toch zou moeten kiezen, dan hoop ik dat Sofie de mol is. Susan zou ik maar een saaie mol vinden. Sofie deed tenminste nog wat, heeft hier en daar wat streken uitgehaald, wat mensen gemanipuleerd. Het zou voor een keertje eens niet een actrice zijn. Toch zaten de meeste kandidaten op de mol. TV is bedrog, puur bedrog, voor de kandidaten is het misschien al hartstikke lang volledig duidelijk wie de mol is, terwijl de regie het programma zo weet te knippen dat het voor ons nog enigszins spannend blijft. Vandaar dat het belangrijk is om te weten wat de kandidaten denken. Freek is niet de mol, Freek zat op Sofie. Freek zou best eens kunnen winnen. Susan zat ook op Sofie. Zitten twee kandidaten op Sofie omdat zij de mol is en verliest Susan omdat ze simpelweg de test slechter heeft gemaakt? Of spelen ze een spelletje met ons en laten ze de mol doen alsof die op eenzelfde persoon zit als een kandidaat? Om het spannend te houden en om ons op het verkeerde been te zetten?

Sofie is de mol

Ik wil dus dat Sofie de mol is, zij is mijn mol. Tygo zat op Susan en hij vloog er uit. Sofie zat echter ook op Susan, wie weet had zij de test wel gewoon beter gemaakt dan Tygo en vloog hij daarom er uit. Susan zat echter op Sofie en zij was toch door. Punt is dat de mol een vrouw is en de vrouwen weten nu eenmaal meer van elkaar dan de mannen over de vrouwen weten. Logisch natuurlijk dat er twee vrouwen in de finale zitten. Als Sofie de mol is, is het logisch dat Tygo er uit vloog en is het ook logisch dat Freek de finale heeft gehaald. Net als Susan, die zit al lang op Sofie. Naar de kandidaten kijkend lijkt het er op dat Sofie best eens de mol zou kunnen zijn.

Dat Freek niet de mol is, dat mocht toch wel duidelijk zijn voor iedereen? Die was een afwachtend spelletje aan het spelen, hij was geen streken aan het uithalen en hij was erg oninteressant bezig. Toch zou het wel grappig zijn als zo’n kat-uit-de-boom-kijkende persoon eens een keer de mol was. Helaas is hij het dus niet. Oftewel de actrice die ontzettend lief werd gevonden door iedereen is de mol. Ik heb overigens een bloedhekel aan mensen die lief worden gevonden, afschuwelijk, grow soms backbone people! Nurture your inner bitch! Maar dat terzijde, het speelt wel mee in dat ik niet wil dat zij de mol is. Oftewel de zogenaamd fanatieke kandidaat die toch weinig geld inbracht is de mol.

En dan is er nog de verloren 2000 euro die de laatste aflevering bekend werd gemaakt. Ze gingen de pot tellen en opeens was er geld weg. Hoe zou dat nou toch komen? Een mollenstreek? Nee hoor, dat was gewoon een kandidatenstreek van Tygo! Immers plotseling was er 2000 euro kwijt en Tygo sliep in één kamer met de pot, deze naturist heeft weer eens een dievenstreek uitgehaald. Briljant en een leuk afscheidscadeautje en dikke vinger naar z’n medekandidaten. Heerlijk die anarchie! Zo zou ik het ook spelen, dat is ook een van de redenen waarom ik altijd direct werd vermoord als ik maffia (of weerwolf) speelde: ik was altijd verdacht.

Mijn mol is dus Sofie, omdat het m’n enige vermakelijke optie is. Hopelijk hebben ze volgend jaar een spannendere mol of meer kandidaten als Tygo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s