Ik mis InuYasha

InuYasha

Elke ochtend luisteren Ronja en ik naar een anime playlist waar o.a. de muziek van InuYasha in afspeelt. Als ik V6 Change the World hoor, word ik toch een beetje emotioneel. InuYasha heb ik gekeken voor, gedurende en na de zwangerschap van Ronja, ik ben moeder geworden tijdens deze anime. Het heeft een speciaal plekje in m’n hart en ik krijg vaak traantjes in m’n ogen: wat mis ik InuYasha!

Ooit toen ik jong was keek ik Dragon Ball Z, de eerste anime die ik bewust heb gekeken, maar eigenlijk begint de anime indoctrinatie veel eerder: tekenfilms die vroeger op Kindernet werden uitgezonden zijn ook allemaal anime (bijv. Sindbad de Zeeman). Dragon Ball Z was niet veel meer dan een stel mannen op steroïde waarbij je eindeloos moest wachten voordat er eindelijk weer iets gebeurde. En telkens werden ze maar sterker, werd er weer een new ability unlocked. Ik kan je vertellen dat na m’n Bleach-trauma ik volledig ben afgeknapt op dit soort anime. Net als m’n TV-series wil ik karakter ontwikkeling en enigzins diepgang, uitzonderingen daargelaten (bijv. Ichiban Ushiro No Daimaou).

Sesshomaru

InuYasha heeft wel elementen van de typische Dragon Ball Z-style anime: gevechten en abilities unlocken spelen hierin een belangrijke rol. Belangrijker nog zijn de persoonlijke ontwikkelingen van de karakters, hun innerlijke strijd om hun wensen te vervullen, hun vriendschappen en liefde voor elkaar. De karakters zijn prachtig uitgewerkt en staan als een huis: InuYasha met z’n impulsieve, ongeduldige, maar ook zachtaardige en liefdevolle karakter. M’n all-time favoriet: Sesshōmaru, de broer die super powerful is, maar tevens z’n eigen issues heeft om op te lossen (met een liefdesrelatie waar Buffy & Angel’s leeftijdsverschil niets bij is).

Kagura

Het heerlijke aan deze anime is het geen glorificatie van geweld: als het even kan worden de problemen vreedzaam opgelost. De meeste afleveringen gaan dan ook niet over gevechten, maar over de onderlinge verhoudingen en worstelingen van de karakters. Een prachtig voorbeeld van een mooie verhaallijn is Kagura, een van Naraku’s ‘reïncarnaties’. Zij is innig verliefd op Sesshōmaru, een liefde die niet wordt beantwoord en wanneer ze uiteindelijk diep triest overlijdt, wilt ze alleen nog bij hem zijn.

InuYasha is een heerlijke anime vol avontuur, passie, romantiek en intrige. Ik hou er van en ik mis het verschrikkelijk. Elke keer als ik een anime van dit kaliber afsluit, moet ik een tijdje geen nieuwe anime kijken, omdat het anders niets voorstelt in vergelijking met zo’n epic, prachtige anime als InuYasha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s