Jaloezie

Nu we weer bezig zijn voor een volgend kindje komt er een bekend gevoel om de hoek kijken: ik ben jaloers! Gelukkig maar even, ik blijf er niet in hangen, maar toch is het er.

Ik ben jaloers op zwangere vrouwen! Inmiddels ben ik twee keer zwanger geweest, een beeldschone dochter rijker en een zwaar verleden armer, maar ook actief in meerdere netwerken van jonge moeders, van zwangeren, van wensmoeders, van MMM-ers en van niet-MMM-ers (wat worden die met een poep en een zucht zwanger!!!). En natuurlijk komen daar telkens nieuwe zwangeren bij. Iedereen krijgt een positieve test, dat wil ik ook.

Voor het verlies van ons eerste kindje was die jaloezie veel erger. Nu denk ik ‘Kut: zij wél een positieve test en ik niet!’ en daar houdt het op. Toen zwolg ik in m’n jaloezie en verdriet en ellende. Na de miskraam veranderde dit. Toen wilde ik een kindje van Ted en mij en kon de rest van de wereld me niks meer schelen. Ons eerste kindje was bijzonder, daar had ik een connectie mee, het was helemaal alleen van ons en dat wilde ik weer. Die liefde wilde ik weer voelen voor ons volgende kindje. Gelukkig hebben we Ronja mogen krijgen.

Doordat ik naar ons kindje verlangde, wilde ik niet meer wat de andere zwangeren hadden, die waren immers niet zwanger van ons kindje, maar van hun kindje. Mijn tijd zou wel komen. Daar ben ik nu opnieuw van overtuigd. Dus eerst denk ik: ‘Kut!’ en daarna kan ik dat relativeren.
Ten eerste wil ik hun zwangerschap niet hebben, ik wil ons kind. Daarnaast zit vaak achter elke zwangerschap wel een verhaal, een verleden en een weg er naar toe. En het helpt dat ik niet verlang naar zwanger zijn, dat ik dit niet meer ophemel en er zelfs tegenop zie om weer zwanger te zijn, vanwege alle risico’s die dat inhoudt.

Dan is er nog Ted. Heerlijke, rustige, lieve Ted. Die begrijpt jaloezie niet, die doet daar niet aan en als ik hem wel ’s vertel over m’n jaloezie naar andere zwangere vrouwen, dan weet hij dat heerlijk te relativeren en me met m’n beide benen op de grond te zetten. Mannen kunnen vast jaloers zijn om het een of het ander, maar Ted niet, die heeft geen groen bot in z’n lijf.

Het beste middel tegen m’n jaloezie is m’n allerliefste allermooiste Ronja. Dankzij haar kan ik al m’n moederliefde kwijt en heb ik elke dag enorme lol. Ze houdt me ook bezig, want het is hard werken zo’n ondeugende dreumes, dus de tijd vliegt voorbij. Ze is m’n alles en we zijn zo dankbaar dat we haar hebben, alle kindjes die ik nog meer mag dragen zijn cadeauwondertjes.

jaloezie

2 gedachten over “Jaloezie

  1. Mooi beschreven, ik kan me die jaloerzie heel goed indenken! Het eerste half jaar na Ayden zijn vroeggeboorte, had ik echt een hekel aan zwangere dikke buiken, puur en alleen omdat ik zó onwijs jaloers was, omdat ik dat niet had mogen meemaken. En nog kan het me gigantisch in het verkeerde keelgat schieten als hoogzwangere dames tussen de 28 en 36w roepen dat ze er wel klaar mee zijn en laat die baby maar komen. Zucht, laat mij maar lekker 42w rondbanjeren met een mini in mijn buik, ik eb nog wat weken in te halen ;)! Ik hoop op snel een positieve test voor jullie!

    • Heeeel herkenbaar. De klagende vrouwen die zeiken over dat ze nu er wel klaar mee zijn of er geen zin meer in hebben. Verschrikkelijk!
      Ik ben vooral na Ronja’s vroeggeboorte jaloers geweest op borstvoedende vrouwen, want Ronja had moeite met drinken en heeft nooit live iets uit de borst weten te krijgen.
      Ik heb ook veel in te halen, in weken, in ervaringen, ik hoop dat ik het allemaal nog een keer mag meemaken, maar dan beter. Drie keer is scheepsrecht toch? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s