FitnessBlender: the Greatest Hero of Them All*

FitnessBlender

Sinds de uitslag van het onderzoek naar Ronja’s vroeggeboorte bekend is, ben ik heel anders gaan leven. Ik ben me gaan verdiepen in gezond koken en ben veel gaan sporten. Sporten doe ik met FitnessBlender en ik moet zeggen het bevalt me heel erg goed!

Even de cijfertjes op een rijtje: voor de zwangerschap woog ik 61 kilo (tijdens de behandelingen ben ik van 55 naar 61 gegaan). Tijdens de zwangerschap woog ik op z’n zwaarst 71 kilo en na de geboorte zat ik op 67 kilo. Op het moment weeg ik 56 kilo en ben ik sterker en gezonder dan ik ooit geweest was.

Toen we eenmaal thuis kwamen na Ronja’s couveuseperiode voelde ik me futloos, dik en uitgeput. Ik ben rustig gaan bewegen met een fitness game op de kinect van de Xbox en na de uitslag ging ik meer sporten. In het fitnessen werd ik al gauw fanatiek in en na een tijdje begon ik blessures te krijgen. M’n voeten en m’n rug: alles deed pijn! Ik ging op zoek naar een nieuwe fitness uitdaging en kwam bij FitnessBlender terecht.

Het is een Amerikaans koppel, Kelly en Daniel, dat de videos samenstelt vanuit hun garage (inmiddels zijn ze een studio aan het bouwen in hun nieuwe woning). Zij leggen de nadruk op gezondheid boven uiterlijkheden en dat waardeer ik enorm. Mijn gezondheid is de reden dat ik sport. Ik ben begonnen met hun low impact videos en al snel wilde ik meer. Toen heb ik een goed stel gympen gekocht, want voorheen sportte ik op blote voeten, en ik ben begonnen aan krachttraining en HIIT: High Impact Interval Training.

Het fijne aan FitnessBlender is allereerst dat het gratis is. Het enige dat ik heb aangeschaft is een paar gympen en een kettlebel. De gewichten had ik een keer via Ted’s werk weten te ritselen en ik had nog een yogamat in huis. Die yogamat is inmiddels flink vernield en ik moet broodnodig een goede fitnessmat aanschaffen, maar dat komt wel. De kosten blijven dus laag.

Daarnaast maken Kelly en Daniel telkens nieuwe videos, ook motivational talks, alsof je een onderonsje hebt met je personal trainers. Super leuk en heel erg leerzaam! Ik weet hoe ver ik m’n lichaam kan pushen, doordat zij me hebben geleerd bepaalde signalen te herkennen. Ook weet ik hoe ik m’n trainingsschema op moet bouwen en welke spiergroepen ik wanneer het beste aan bod kan laten komen. Ze overladen me elke keer met bergen kennis en dat helpt me enorm.

Een van de leukste dingen aan FitnessBlenders is hun naam: ze blenden allerlei technieken en soorten sport door elkaar. Hierdoor krijg je creatieve en leuke workouts die blijven uitdagen. Zo doe ik bijna altijd een yoga cooldown na een lange workout, waardoor ik goed kan stretchen, maar gelijk werk aan m’n flexibiliteit.

Op het moment sport ik elke dag zo’n uur tot anderhalf uur. Soms korter en soms langer, afhankelijk van welke mogelijkheden ik heb, maar ik zorg altijd dat ik even flink kan knallen. Ik zorg dat ik full body workouts doe of ik target m’n bovenlijf, onderlijf of core afzonderlijk. Gedurende een week komt alles in ieder geval aan bod en soms hou ik themaweken waarin ik m’n abs langzaam martel of m’n benen ’s flink afransel. Ik vermaak me prima!

Het is werkelijk fantastisch om te merken hoe sterk ik ben, hoe strak alles is en hoe goed ik me voel. Ik ben nog nooit in m’n leven sportfanaat geweest en nu kan ik niet meer zonder. My drug of choice. Ik geniet er van en mis het op m’n ene verplichte rustdag per week.
Het resultaat mag er zijn. Hieronder zie je een foto van mij die laat zien wat voor mooie slanke armen je krijgt van krachttraining. Ik zie er goed uit, maar belangrijker vind ik dat ik lekker in m’n vel zit en voor het eerst in m’n leven trots ben op m’n lijf. Het laat me dit keer niet in de steek, het geeft me kracht!
december 2013

* Titel is een verwijzing naar dit muziekje.

4 gedachten over “FitnessBlender: the Greatest Hero of Them All*

 1. Hier iemand die niet tevreden is met ha lijf maar ook erg snel moe, ook door werk en huishouden en gezin. Eerlijk gezegd word ik al een beetje gemotiveerd door het lezen van dit logje, dus ik ga even verder kijken. Nog een voordeel: je hoeft er de deur niet voor uit!

  Mooi figuur heb je, en wat een prachtig haar!

  • Dankjewel! Lief! Groot voordeel is idd dat je thuis kan sporten, is ook een nadeel, want je moet jezelf motiveren om het te blijven doen. Het helpt dat ik het enorm leuk vind.

   • Toch even een vraagje, hoe kom je bij de gratis video´s?
    Als ik een van de blokken aanklik met workouts kom ik op een andere pagina waar je de workouts moet kopen.

   • Ze bieden programmes aan, daar moet je voor betalen. Ze bieden ook losse workouts aan, die zijn gratis. Die kun je vinden via hun zoekmachine of youtubekanaal. Klik op hun homepage op de groen knop: Find a workout en je ziet alle workouts!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s