Sportdagboek: tussen de walnoten en wortels

Voordat ik ga sporten – na ons gezamenlijke hapje fruit van de dag – eet ik altijd nog wat. Bijvoorbeeld een boterham, maar meestal wordt het een rauwe groente. Vandaag was dat wortel. Daarna at ik wat walnoten. Ronja at ook mee, die wil altijd wel proeven en sowieso altijd hebben wat mama heeft. Dus zij kreeg ook wortel en een walnootje. Vervolgens lag overal om mij heen en door de woonkamer verspreid wortel en walnoten. Na m’n workout kon ik de restjes dus van m’n blote buik afpulken! Gelukkig neem ik altijd een douche.

walnoten en wortels

Ik ben begonnen met een lekkere HIIT, deze heb ik al vaker gedaan! En hij is brutal, hierna was ik dus lekker warm en ben ik doorgestoomd naar een core workout. Nadat ik twee dagen terug te weinig core oefeningen had gedaan, heb ik sinds gisteren de smaak te pakken en bouw ik lange core workouts in. Het leuke aan deze was dat het in een ABAB format ging, 20 seconds on 10 seconds off, lekker snel en kort. Heftig kort duurt lang moet ik eerlijk toegeven! Maar ik ben er doorheen gekomen en hield Daniel makkelijk bij.

Vervolgens ben ik doorgegaan met een krachttraining. Hierbij gebruikte ik 3 kilo per hand, behalve voor de crunches with cross punches, daarvoor gebruikte ik 1,5 kilo per hand. Dit is een echte FitnessBlender workout, want het combineerde meerdere spiergroepen. Uiteindelijk vond ik dat niet zo fijn. Het betekende namelijk voor m’n lower body dat het gewicht te laag was, gelukkig maakte dat nu niet veel uit, omdat ik al de intense HIIT achter de rug had. M’n benen waren al goed afgebeuld. Uiteindelijk trilde al m’n spieren en maakte ik hele lelijke gezichten en geluiden tijdens de laatste paar repetitions. Daarna ging ik weer terug naar de eerste HIIT workout en heb ik die cooldown gevolgd, wel heb ik er wat upper body oefeningen aan toegevoegd en wat total body stretches.

Strakjes gaan we verder met m’n tweede workout sessie van vandaag: de tuin! Ik moet nodig wat onkruid verwijderen en daar gaan Ronja en ik naar haar dutje mee aan de slag. Wens ons sterkte!

2 gedachten over “Sportdagboek: tussen de walnoten en wortels

  1. Mijn extra workouts zijn ook altijd huishoudelijke taken. Wist je dat je met stofzuigen, dweilen, de tuin doen enzovoort nog best veel calorieën per uur verbrandt? Dus je hebt heel veel goeds gedaan vorige week! 🙂

    • Haha, nee ik wist eigenlijk niet dat het zo veel verbrandt, maar ik merk wel dat het energie vreet! Dan ben ik best wel behoorlijk actief op ’n dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s