Spannende Amerikanen

Deze week ben ik aan seizoen twee van the Americans begonnen: een thriller serie over Russische spionnen in Amerika ten tijde van de koude oorlog. Het zit vol intrige en bedrog, maar in seizoen twee loopt het gezin als rode draad door alle afleveringen.

The Americans

Het seizoen begint met de moord van een gezin van mede-spionnen en hierdoor worden Elizabeth en Philip er mee geconfronteerd dat hun kinderen wellicht ook gevaar lopen. Wat zou er gebeuren als je kinderen worden bedreigd en je een spion bent? Dan word je in ieder geval ernstig paranoïde.

Sowieso is de gehele situatie heel vreemd. Elizabeth en Philip zijn geen liefdeskoppel, ze zijn door de Russische overheid samengezet en moeten maar spelen dat ze gelukkig getrouwd zijn. Inmiddels kunnen ze ook spelen dat ze relatieproblemen hebben, handig, want een van Philip’s alter ego’s is getrouwd met iemand anders en daar moet hij natuurlijk ook tijd voor uittrekken. Hun kinderen worden echter langzaamaan achterdochtig.

The Americans

Als ik een spion was, zou ik nooit kinderen op deze wereld zetten. Ronja wil ik beschermen en koesteren, veilig laten opgroeien, mogelijkheden bieden en de wereld laten zien. Ik heb al eens vaker gegrapt dat m’n PCOS heel handig is als de zombie apocalyps uitbreekt, immers dan wil je geen schreeuwende baby hebben! Zo ook als spion met een leven dat op elk moment beëindigd kan worden. Elke dag lurkt er weer gevaar om de hoek: dat kun je je kinderen toch niet aan doen?

In dit seizoen zijn de kinderen pubers en dan wordt het niet meer zo gemakkelijk om alles voor hen geheim te houden. Het lijkt me ook raar om je ouders eigenlijk niet te kennen. En om als ouders je niet volledig bloot te kunnen stellen aan je kinderen. Toch houden ze enorm veel van hun kroost en willen ze hen koste wat kost beschermen. Ze zouden voor hun gezin Rusland verraadden, dat weet ik zeker. Ik ben benieuwd hoe dit seizoen verder zal gaan!

TwitterBloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s