Uitdaging: minder brood eten

Deze week heb ik mezelf uitgedaagd. Voor het sporten, na het sporten en soms tussendoor eet ik graag een sneetje brood met roomboter en hagelslag. Heerlijk! Het is de enige suiker die ik nog binnenkrijg en wat is het lekker!

Nu weet ik dat brood niet echt het beste is voor je lijf. En dat merk ik ook, want als ik na m’n ontbijt geen brood meer eet, voel ik me lekkerder. Wat ik dan wel eet in plaats van brood? Vers! Alles, maakt niet uit wat: fruit, groenten, sla. Als het maar vers is en hapklaar. Ik heb geen zin en vaak ook geen tijd om iets klaar te maken. Vroeger kookte ik nog wel ’s voor mezelf ’s middags, maar behalve een eitje af en toe lukt dat nu niet meer.

De hagelslag zal niet snel uit m’n dieet verdwijnen. Ik eet al jaren hetzelfde ontbijt: 2 sneetjes brood met pindakaas en 1 sneetje met hagelslag, daarnaast een flinke kop rooibos thee, een beker water en m’n multivitamines. Ontbijt is voor mij lastig te veranderen, omdat ik ’s ochtends weinig kan verdragen en anders erg misselijk wordt.

Deze week ben ik dus gestopt met na m’n ontbijt weer brood met hagelslag of met iets anders te eten. En dat werkt goed! Ik weet niet of het door deze uitdaging komt of door m’n sportregime, maar m’n buik is in een keer een stuk platter. Ik hoor wel vaker dat brood zorgt voor geïrriteerde en opgezette darmen, dus dat zou een verklaring kunnen zijn.

Het is fijn om die opgezette buik kwijt te zijn, maar daarnaast voel ik me lekkerder en heb ik (nog) meer energie. Ik weet nog steeds niet zeker of het ook daadwerkelijk zo goed is om weinig brood te eten of weinig koolhydraten binnen te krijgen. Afvallen wil ik niet, ik moet er op letten dat ik niet te dun wordt. Gelukkig ben ik sinds kort wat aan het aankomen, spieren welteverstaan, geen vet hoor! En voor het vele sporten dat ik doe, heb ik natuurlijk ook energie en goede voeding nodig. Dat red ik niet zonder koolhydraten. Ik denk dat die paar sneetjes brood en een beetje pasta, rijst of aardappelen wel genoeg zijn om mijn lijf fit en gezond te houden.

TwitterBloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s