Eerste poepje op het potje!

Wat waren we trots afgelopen vrijdag toen Ronja voor het eerst op het potje poepte! Ze was tijdens het eten aan het persen, maar er kwam niets. Daarna heeft Ted haar, zoals elke avond, tijdens het naar bed gaan op het potje gezet en toen kwam er een flinke drol met een plasje.

Ronja potje

Dit betekent overigens niet dat Ronja bijna zindelijk is. Sindsdien heeft ze niks op het potje gedaan, soms wil ze er dagen niet op zitten en dan vindt ze het weer leuk om er op te zitten. Soms komt er een plasje, vaker een paar druppels, maar meestal helemaal niks. We bieden het potje in ieder geval tijdens het verschonen aan en dan bepaalt zij wat ze wil doen.

Het luierdrama hebben we ook niet meer meegemaakt. Ze lijkt nu te begrijpen dat ze zichzelf onder plast als ze haar luier uitdoet. En dat wil ze niet. We vinden haar wel nog regelmatig naakt in bed: alles uit behalve de luier! Onze kleine naturist.

Ronja leest

Het verschonen gaat ook een stuk makkelijker. Ronja zit nu in een ik-vind-mama-helpen-leuk fase. Hierdoor kan ik haar makkelijk motiveren om stil te liggen op haar rug, maar ook is het leuk om haar kleine klusjes te laten doen. Zo ruimt ze haar eigen luier op in de prullenbak of luieremmer en trekt ze haar eigen sokken uit.

Ze is alweer bijna 2 en wederom zitten we in een heerlijk leuke en uitdagende fase. Ze is een lekkere dreumes en bijna-peuter!

TwitterBloglovin

3 gedachten over “Eerste poepje op het potje!

  1. Nou nou! M wil er niet op zitten, alleen met kleren aan.
    Komende weken willen we hem wel een paar keer bloot laten rond lopen en we willen spelenderwijs het potje meer onder de aandacht brengen!
    Ik vind het echt heel spannend allemaal.
    Die kleine schat van jou heeft in elk geval wel door wat er met het potje moet gebeuren. Knap hoor!

    • Jammer dat M er nog niet op wil, maar dan is hij er dus nog niet klaar voor. Komt vast wel. Hij is een slimme jongen! Ik denk dat het naaktlopen wel helpt en het zijn nu ideale temperaturen daarvoor.

  2. Pingback: Alweer Luierdrama | Arcadia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s