Alweer Luierdrama

Na mijn laatste blogpost over luierdrama vertelde ik jullie een tijdje terug nog dat het zo goed ging met zindelijk worden en de luiers aanhouden. Inmiddels is de situatie weer helemaal veranderd!

De afgelopen week heeft ze voortdurend haar luier uitgedaan. Eerst plaste ze niet het bed onder. Na een paar dagen was haar bed telkens doorweekt en afgelopen nacht lag er zelfs een drol bij! Niet prettig om op te moeten ruimen, dat kan ik je vertellen.

Het gebeurt niet alleen tijdens het slapen, maar ook tijdens het dutje. Dus twee keer per dag moet ik wasjes vol beddengoed draaien. En zorgen dat het allemaal maar snel genoeg droogt voordat Ronja weer moet slapen.

Ze doet tegenwoordig ook zelf haar luier uit als ze vindt dat deze vies is of door plas of door poep. Ze is dus erg behendig geworden in zichzelf uitkleden, ook als ze een onderbroek met pyjama in een slaapzak aan heeft. We proberen ook niet de luier op een af andere manier vast te maken, je hebt sowieso weinig opties met deze hitte en we weten dat Ronja zich toch uit haar kleren zal wurmen.

Hopelijk is dit weer een fase die snel voorbij is. Ze lijkt ook wel door te hebben dat het allemaal erg smerig is, want ze blijft ver bij de poep en plas in haar bed vandaan. Vaak plast ze ook in een hoekje. Het liefste legde ik haar gewoon naakt in bed, zodat ze ’s nachts zindelijk kan worden, maar ik geloof dat dit iets te veel gevraagd is. Het zindelijk worden gaat verder z’n gangetje. Ze plast af en toe op het potje en vindt het nog steeds bijster interessant allemaal.

TwitterBloglovin

3 gedachten over “Alweer Luierdrama

  1. Oh, wat een bende, haha. Nou ja echt om te lachen is het natuurlijk niet! Misschien helpt het als je haar slaapzak op haar rug vast maakt, zodat ze niet bij de rits kan. Of heb je dat al geprobeerd?

    • Slaapzak hebben we idd al geprobeerd, daar weet ze zich uit te wringen, daarnaast vind ik het voor nu te warm. Sinds gistermiddag slaapt ze in alleen een legging. Die trek ik goed hoog op en eerst werd ze heel boos, maar daarna heeft ze goed geslapen. En het bed bleef droog!
      De luier lag er wel half uit, maar alles is beter dan een bed vol plas en poep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s