Buikbaby update: 5 weken zwanger

Vandaag ben ik 5 weken zwanger en dat merk ik al behoorlijk. Mijn buik groeit harder dan ooit en ik heb volop last van kwaaltjes. Kortom: ik ben op en top zwanger!

test 2014-08-03

Mijn testdrang is nog niet getemperd. Tot nu toe staat de teller op 11 testen, 2 kruidvat testen en 9 strips. Inmiddels hou ik er wel mee op. De laatste keer dat ik heb getest was gisteren omdat ik toch een mooie test wilde hebben die ik goed kan bewaren, vandaar dat ik met bijna 5 weken nog een kruidvat testje heb gedaan. Hij is prachtig!

Als zwangerschapsbevestiging heb ik het niet meer nodig: moe, misselijk, opgezwollen borsten, opgezette buik, maagzuur en concentratieproblemen. Tijdens de gehele zwangerschap van Ronja ben ik erg misselijk geweest en heb ik dagelijks Emesafene geslikt om te kunnen functioneren. Ik ben benieuwd hoe dat dit keer zal gaan, maar tot nu toe is het te managen door voortdurend kleine beetjes te eten.

Ook ben ik enorm moe. Natuurlijk omdat deze buikbaby nu enorm hard groeit en alles aangelegd wordt, maar ook vanwege m’n darmen. Die werken hard om genoeg voedingsstoffen uit het eten te krijgen en daarom is m’n spijsvertering enorm traag. Ik heb ’s avonds last van constipatie en ’s ochtends word ik wakker omdat ik moet poepen. Gezellig is dat!

05 weken

M’n buikje is ook al behoorlijk gegroeid, zoals jullie zelf kunnen zien op de foto. We hebben het al aan onze intieme kring verteld, maar willen nog even wachten met de rest van onze familie en vrienden, dat begint aardig lastig te worden met zo’n mooi beginnend buikje! Daarnaast heb ik ook al m’n zwangerschapsbh’s aangetrokken, want de borsten willen ademruimte hebben.

Alles gaat dus meer dan prima: ik voel me enorm zwanger. En daardoor ben ik erg rustig, tevreden en heb ik vertrouwen in deze buikbaby. Als we op die bekende wachtbank zitten bij onze gynaecoloog zal de spanning wel toeslaan en zal ik gaan zenuwen, zeker omdat we nog geen kloppend hartje zullen zien met een termijn van minder dan 6 weken. Ik vraag me af of ze überhaupt een echo zal maken. Jullie lezen het vanzelf in m’n volgende zwangerschapsblogje!

TwitterBloglovin

9 gedachten over “Buikbaby update: 5 weken zwanger

  1. Wauw je hebt idd al echt een babybuikje! Mooii! Fijn dat je je al zo zwanger voelt en dat de misselijkheid ng goed in de hand te houden is, duimen dat t zo blijft 🙂

  2. Gefeliciteerd, met je zwangerschap! Je ziet er nu al prachtig uit 🙂 Wel lastig te verbergen met dit mooie weer…

    • Ik probeer het daarom ook maar niet te verbergen, alleen soms doe ik even wat slobber kleding aan omdat bepaalde mensen het nog niet mogen weten. En voor de rest show ik veel met dat buikje!

  3. Wauw wat een prachtig buikje al! Maar 11 testen?? Hihi, zoveel heb ik er heel mijn leven nog niet gedaan.. Geniet ervan meis!

  4. Hier ook 12 testen gedaan dit keer, dus ik snap je testdrang 😉 Netjes buikje al zeg! Ik merkte dat ie met 8 weken echt niet meer in normale broeken paste en tm 15 wk echt al bol was, toen 3 weken wat minder (darmen die weer normaal gingen doen) en sindsdien zeker al 2x zo groot als rond deze termijn bij Olivia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s