Mamabloggers

Laatst kwam ik er eigenlijk achter waarom ik graag blog, blogjes lees en het zo leuk vind om te reageren en mee te leven: ik heb geen mama’s in m’n vriendenkring.

Al mijn vriendinnen zijn of single of zitten nog totaal niet te wachten op kindjes. Terwijl Ronja mijn leven volledig op de kop heeft gezet en dit dingen zijn die ik graag deel met anderen, zijn zij daar totaal niet bezig en is het ook lastig voor hen om iets te bevatten dat zij (nog) niet hebben ervaren. Gelukkig gaan ze wel ontzettend leuk met Ronja om en steunen ze me in deze derde zwangerschap.

Daarnaast heb ik dankzij Ronja natuurlijk wel wat andere mama’s ontmoet online of via speeldates. Dus inmiddels heb ik ook wat real life mama contacten, maar toch blijf ik mijn mama-fix voornamelijk online halen. En dan kom ik uit bij de mamabloggers die volop alles delen wat met het moederschap te maken heeft.

Op m’n eigen site kan ik kwijt wat wij meemaken alsof ik het aan een vriendin vertel en zo kan ik ook stilstaan bij alle mooie ontwikkelingen in ons leventje als gezin. Het is dan ook heel leuk om lieve reacties te krijgen van mensen die het gelezen hebben! Ook begint het een routine te worden om andere mamablogs af te gaan en hier te reageren, wat is het toch allemaal lekker herkenbaar en leuk. Via twitter begin ik ook al een klein netwerkje te krijgen van verschillende mama’s of wannabe-mama’s die allemaal op dezelfde golflengte zitten.

Gelukkig zijn er wel verschillen in de online mamawereld. Lang niet iedereen denkt hetzelfde over het moederschap, opvoeding en alle andere dingen die er bij komen kijken. En juist die verschillen maken het zo interessant en zorgen er voor dat ik ook opnieuw na ga denken over hoe ik het aanpak met Ronja. Het betekent alles bij elkaar veel voor me dat ik een mamablogger ben, dat ik andere mamablogjes kan lezen en zo via verschillende wegen online m’n mama-fix kan krijgen!

TwitterBloglovin

5 gedachten over “Mamabloggers

  1. Het mamabloggers wereldje is heel leuk en gezellig. Ik ben zelf op Facebook ook lid van 2 groepen waarin mamabloggers elkaar helpen waar kan. Daar ontstaan regelmatig leuke discussies en je leert er enorm veel van.

    Sommige hebben de ambitie van hun blog hun werk te maken, anderen blijven het vooral doen om hun ei kwijt te kunnen. Zelf ben ik denk ik een combinatie van die 2.

    Maar ik vind het heerlijk om te netwerken met de mama’s online. Om vragen te stellen als ik zelf ergens niet helemaal uit kom of om herkenning te vinden in de blogs en verhalen van andere mama’s met een kind van Luuk zijn leeftijd 🙂

    • Leuk is dat hè? Fijn dat ook jij het als steunend ervaart en er plezier in hebt! Leuk ook dat veel mama’s meer ambitie hebben om er hun werk van te maken.

  2. Ik heb 1 vriendin die ook een kindje heeft en dan wel ook mensen leren kennen onlangs doordat ik een kindje heb maar ook ik geniet van de mamablogs. Juist ook die verschillen vind ik zo mooi, vandaar ook mijn project!

  3. Pingback: Privacy & Mamabloggen | Arcadia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s