‘Het wordt tijd dat ze weer eens wat nieuw speelgoed krijgt!’

Dit vind ik een van de irritantste dingen die mensen tegen me kunnen zeggen en toch wordt het geregeld gezegd. Het is vervelend om te horen, omdat het niet waar is én omdat hij mij kwetst als mama.

IMG_7055

Ronja heeft niet veel speelgoed en is hartstikke tevreden met wat ze wel heeft, ze varieert eindeloos en vindt altijd iets nieuw om mee te spelen. Daarnaast willen we geen huis vol speelgoed dat ze toch niet gebruikt, zo veel heeft een kind echt niet nodig en het scheelt in opslagruimte. We kochten als baby wel vaker nieuw speelgoed voor haar, om mee te gaan in haar ontwikkeling, maar nu is dat niet meer nodig en krijgt ze iets met haar verjaardag en wellicht met kerst, maar misschien ook niet. Daar zijn we nog niet uit!

De mensen die het zeggen zijn mensen die wel degelijk dichtbij ons staan. En dat kwetst me. Denken ze dan echt dat als Ronja speelgoed nodig zou hebben ik dat als mama niet zou opmerken en daar niet naar zou handelen? Natuurlijk zorg ik er voor dat Ronja uitdagingen vindt en genoeg variatie heeft in het speelaanbod! Ik vind het een klap in m’n gezicht als ze zoiets roepen.

Toch ben ik er mee opgehouden ze uit te leggen waarom hun opmerking niet klopt en dat ik het vervelend vind dat ze dat zeggen. Zij staan immers heel anders in het leven en vinden dat spullen gewoon gekocht en daarna weer weggegooid moeten worden. Die houding is heel anders dan hoe wij er in staan en hoe wij willen dat Ronja om gaat met spullen. Ik zie dus in dat zij hier principieel anders over denken, accepteer dat en probeer het van me af te laten rollen. Uiteindelijk eindigt het dan toch in een Mama Avonturen blogje, want dit door dit soort dingen van me af te schrijven, lukt het me beter het te accepteren.

TwitterBloglovin

10 gedachten over “‘Het wordt tijd dat ze weer eens wat nieuw speelgoed krijgt!’

  1. Wat jammer, kinderen hebben niet veel speelgoed nodig om zich te vermaken. Er is een kinderdagverblijf geweest dat een maand lang al het speelgoed had weggedaan, waren de ouders bang dat ze niet meer konden spelen. Hier in huis hebben we een aardige voorraad omdat ik als pedagoge een divers aanbod belangrijk vind en ik als gastouder werk. In de praktijk blijkt echter dat het mooiste speelgoed je aandacht is. Lekker samen zingen, of vooruit een bellenblaas.

  2. Kinderen hebben inderdaad niet veel nodig om zich te kunnen vermaken.
    M heeft best veel, maar een groot gedeelte staat op zolder.
    We ruilen af en toe wat om, dan is het voor hem weer nieuw en kan hij zich er weer weken mee vermaken. Hij vind spelen leuk, maar samen wandelen, fietsen, zingen en dansen vind hij (en ik) nog leuker 🙂 En dat is toch veel belangrijker dan speelgoed hebben.

  3. Aaahggggr grrmmbbblll lekker laten lullen. Een kind kan zelfs zonder speelgoed. Voor een kind is namelijk alles in de wereld ‘speelgoed’.

  4. Hier weinig speelgoed, althans, als ik het vergelijk met vriendinnen. En echt, ben ik zo blij om! Beneden een kratje divers, keuken, buggy met pop en grote bak Duplo en op haar kamer een kratje divers en Little People. Oh en veel kartonnen boekjes, dat dan weer wel. Zat! En lekker snel opgeruimd 🙂

  5. heel herkenbaar hoor. Hier opzich best wel wat speelgoed, maar veel verschillende kleine dingen. Ik zorg er wel altijd voor dat er maar een paar dingen in het zich liggen, want als er te veel ligt heeft Ayden het overzicht niet meer en weet hij helemaal niet meer waar hij mee moet spelen. En wat hier ook al gezegd wordt, de wereld is een kind zijn speelgoed! Ayden loopt ook het liefst heel de dag met mijn waxinelichthouders rond, of probeert een half uur lang zijn schoenen aan te trekken. en een lol dat hij dan heeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s