Zwanger zijn is fantastisch!

Zwanger zijn is fantastisch!
Ondanks dat ik zwanger zijn verschrikkelijk vind zoals ik gisteren met jullie deelde, wil ik vandaag met jullie delen dat het ook fantastisch is om weer zwanger te mogen zijn! Het is en blijft een groot wonder dat nu vrolijk in mijn buik groeit en al die ellende die ik nu doorsta levert ons wel het mooiste cadeautje ooit op: een prachtig kindje.

Zwanger zijn is niet mijn hobby. Ik geloof dat dit nu wel duidelijk is na gisteren, maar moeder zijn!!! Dat is toch wel het allerleukste, allergeweldigste en allermooiste dat er bestaat. Ik ben ongelofelijk dankbaar en blij dat er nog een kindje bijkomt. Dat is ook de reden dat we opnieuw dit avontuur zijn aangegaan, maar als het had gekund, dan had ik liever op ’n knopje gedrukt om via een machine een kant-en-klaar kindje van ons samen te krijgen. Dat zwanger zijn kon wel overgeslagen worden. Maar ja, zo werkt het nu eenmaal niet! Dus nu ben ik weer zwanger, om dat prachtige wondertje weer mee te mogen maken en om nog een gezinslid te verwelkomen. En stiekem zijn er toch ook hele leuke, maar vooral ontzettend bijzondere kanten aan het zwanger zijn.

Altijd met z’n tweetjes!
Vanaf die positieve test is dit mijn kindje en zijn we met z’n tweetjes. In het begin is het contact maken wat abstracter, later wordt dat duidelijker en nu zijn we echt 24/7 gezellig met z’n tweetjes. Dat is een heerlijk gevoel.

Heerlijke bewegingen!
M’n vriendinnen zeggen vaak lollig dat ik een alien in m’n buik heb. En het is echt fantastisch om elke dag die bewegingen en dat leven te voelen in mijn buik. Mooi plopjes, lekker duwtjes en heerlijk contact maken met ons ongeboren kind. Dat is een van de mooiste dingen die ik ooit in m’n leven heb gevoeld. Zo bijzonder!

Bolle buik!
Het ziet er eigenlijk heel vreemd uit die dikke bolle buik, maar oh wat kan ik er van genieten! Het maakt me ook niet uit of ik super dik word of juist mooi slank blijf of in de breedte draag of whatever, die buik die zit er en die is prachtig precies zoals die is. Die buik draagt ons kindje en laat ook gelijk aan de hele wereld zien dat er een kindje op komst is. Super speciaal en heel erg mooi!

Wonderbaarlijk!
Zwanger zijn is voor ons een groot wonder. Het is alles behalve vanzelfsprekend dat we nu opnieuw een kindje gaan krijgen. Dat we dit keer spontaan zwanger werden, was een wonder op zichzelf na onze MMM geschiedenis. En het blijft wonderbaarlijk zo’n zwangerschap en alle ontwikkelingen die ons kindje meemaakt in de buik.

Dankbaar!
Boven alles zijn we dankbaar. Het is soms pure ellende en dan is het genieten ver te zoeken, maar dankbaar blijven we dat we dit opnieuw mogen meemaken. En als dit kindje net zo gezond en sterk mag worden als onze Ronja blijven we de rest van ons leven dankbaar, ook voor de verschrikkelijkheden die zo’n zwangerschap met zich meebrengt.

TwitterBloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s