Buikbaby update: echo’s echo’s en nog meer echo’s

Echo week 16
Vandaag ben ik alweer 16 weken zwanger! Het gaat snel, zoals ik vorige week al schreef. De afgelopen week heb ik veel controles gehad en ik wil jullie graag updaten hoe het gaat in deze risicovolle zwangerschap.

Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat goed! Onze lieve baby groeit goed en ik doe het goed onder de huidige medicatiecocktail. Het geeft geen garantie voor de toekomst, want met Ronja ging het ook goed tot 24 weken, maar het is een goed begin. Ik ga zelfs wat afbouwen met de Emesafene, want ik gok dat dit nu kan. Daarnaast begin ik m’n energie weer terug te krijgen en doe ik langzaam elke dag wat meer. Die extra activiteit levert wel weer de nodige harde buiken op, dus ik moet mezelf vaak terugfluiten.

Vorige week vrijdag had ik een reguliere controle bij dokter P. die mijn gynaecoloog is en hoofdbehandelaar. Bij haar kon ik weer terecht met al mijn vragen en ze wist me heerlijk gerust te stellen, terwijl ze me wel degelijk serieus nam. Ontzettend prettig! Allereerst werd mijn bloeddruk gecontroleerd en die was laag 108/71 met een pols van 81. De medicatie doet dus goed z’n werk. Vervolgens bekeek ze hoe de baarmoeder was gegroeid: “Zo! Die groeit goed!” was haar commentaar. Daarna kreeg ik een prachtige echo te zien met een duimend actief kindje. Heel erg mooi! Helaas kon ze niet zien wat het geslacht was.

Ik was dus helemaal goedgekeurd. Daarna konden we een kort weekje genieten van ziekenhuisloze dagen voordat ik me weer moest melden voor een uitgebreid vasculair onderzoek: bloed, urine, bloeddruk, hartfilmpje en een uitgebreide echo. Alles kwam gisteren weer aan bod. Gelukkig waren alle uitslagen helemaal goed! De medicatie moet misschien iets opgehoogd worden, maar de waardes waren allemaal binnen de norm.

Daarnaast hebben we gisteren weer genoten van een prachtige uitgebreide echo. Dokter P. heeft een standaard echo apparaat waarbij de grote lijnen te zien zijn, maar de details niet. De onderzoeksdagen gaan gepaard met uitgebreide echo’s gemaakt met de grote echo apparaten, de machines die ook de uitgebreide medische 20 weken echo’s doen. Prachtig om te zien! En vaak mogen we dan ook even in 3D naar ons kindje spieken.

Zo zagen we gisteren weer een lekker eigenwijs, dwars en super actief kindje. Het komt overeen met hoe veel ik het kindje al voel en hoe lekker aanwezig onze buikbaby is. Toen ze overschakelden naar 3D stonden de tranen in m’n ogen, wat een prachtig kindje dat lekker naar ons was aan het zwaaien (of liever gezegd tegen de echoscoop aan het boksen) en het beeld van het dunne kleine kindje deed me ook enorm denken aan onze Ronja toen ze net geboren was. Zo klein, fragiel en prachtig. Helemaal af. Helemaal ons kindje.

Helaas bieden alle mooie waardes, de goede groei van ons kindje en mijn verbeterde conditie (en humeur) geen garantie voor de rest van de zwangerschap. Daar willen ze ook nog geen uitspraken over doen. Ik gok dat we na de 24 weken meer weten over een eventuele groeiachterstand en of de problematiek van Ronja’s vroeggeboorte zich gaat herhalen, dat was namelijk het punt waarbij het met Ronja mis ging. Gelukkig hebben we met 24 weken een afspraak staan bij dokter P. Ze begreep de spanning en stress die er rondom deze controle hangt. Voor nu genieten wij na van deze prachtige echo en goeie controles!

En het geslacht van ons kindje? Daar zullen jullie nog even geduld voor moeten hebben, maar dat zal ik in ieder geval binnen de komende vier weken bekend maken!

Echo's week 16

Echo vertaling
Linksboven: echo van buikbaby’s hele lijfje week 15 door dokter P.
Rechtsboven: detail van buikbaby’s duimen ook door dokter P.
Linksonder: close up van uitgebreide echo week 16 (zie ook foto bovenaan dit blogje)
Rechtsonder: 3D echo van onze lieve buikbaby die naar links kijkt met handje voor het gezichtje

TwitterBloglovin

10 gedachten over “Buikbaby update: echo’s echo’s en nog meer echo’s

 1. Wat een mooie echo’s zeg! En fijn dat het nu goed gaat ookal geeft het geen garantie. Kun je toch NU even genieten! Stay in the moment meis… Dikke knuffel

  • Van het nu genieten doen we ook zeker, dat is echt wel heel erg mooi. En de zorgen voor morgen benoemen we, maar we proberen er niet over te stressen. Dat komt wel als het zo ver zou komen! Dankjewel voor je lieve reactie.

 2. Wat fijn dat het nu goed gaat! Zoals Nicole zegt, NU genieten is erg belangrijk hihi. Maar ik snap je zorgen en spanning maar al te goed, hopelijk is het nergens voor nodig.
  En wat een prachtige echo’s zeg! Ayden hebben we wel in 3d gezien, maar dit kindje niet, heb dus geen idee of hij op zn broertje lijkt hihi. Ben erg benieuwd naar de gender reveal btw 😉

  • Oh wat spannend dat je deze niet in 3D hebt gezien, ben benieuwd of hij op Ayden zal lijken! Fijn dat je me begrijpt, we proberen ook zo veel mogelijk van het nu te genieten. Want nu gaat alles goed!

 3. Wat een prachtige echo’s Arcadia van het wonder in je buik.
  Gewoon van genieten en inderdaad wat morgen is, is morgen, niet teveel druk om maken, hoe moeilijk ook.

 4. Oh ja, wat leuk dat je ons gaat vertellen wat het geslacht is. Jammer dat het nu nog niet te zien was, maar 16 weken is ook wel vroeg om het te zien..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s