Ons Eerste Grote-Kleine Sinterklaasavontuur

Vandaag is het Sinterklaas! We vieren het waarschijnlijk geheel op onze eigen manier en dat wil ik graag met jullie delen. Alhoewel ik merk aan andere mama’s dat ieder gezin wel hun eigen unieke Sinterklaasviering heeft. Ontzettend leuk en interessant!

Op de peuterspeelzaal wordt er natuurlijk veel aandacht besteed aan Sinterklaas, net als alle andere feestdagen. De Sint is gisteren dan ook al daar langs geweest, helaas waren er geen ouders bij. Ik weet dus niet wat Ronja er precies van vond, maar ik heb wel het eindproduct meegekregen: een enthousiaste Ronja kwam op me afgerend met een zelfgemaakte pietenmuts op en een cadeautje in haar armen. Geslaagd dagje lijkt me zo.

Vanavond gaan we het dan in ons gezin vieren, althans in het klein. We gaan liedjes zingen en dan mag Ronja ontdekken dat haar schoentje vol zit met typisch Sinterklaassnoepgoed: pepernootjes en andere lekkernijen. Later deze maand vieren we het nog eens in het groot met alle Opa’s en Oma’s van Ronja die iets voor haar maken, iets met haar doen en een cadeautje mogen geven.

Dat was ons eerste echte Sinterklaasavontuur. Op deze manier willen we er geen cadeau-spektakel van maken, maar een gezellig intiem familiefeest. Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar zal gaan als ze nog veel bewuster met Sint en Piet omgaat en natuurlijk haar kleine zusje kan meegenieten.

3 gedachten over “Ons Eerste Grote-Kleine Sinterklaasavontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s