Zwanger op onze familiefoto!

Over tradities gesproken: elk jaar maken we een gezinsfoto. Die vergroten we en hangen we op in de hal. Daarnaast vormt het de voorkant van ons jaarlijkse fotoalbum dat ik in elkaar flansel. Dit jaar sta ik er op met m’n dikke buik. Wat ontzettend bijzonder!

Inmiddels ben ik 27 weken en 5 dagen zwanger van Zusje. Een bijzondere termijn, want met 27 weken werd ik tijdens Ronja’s zwangerschap opgenomen en toen duurde het niet lang meer voor ze er was. Tijdens het maken van de foto was ik 26 weken en 5 dagen zwanger, op 31 december 2014. We maken hem altijd op Oudjaar als overzicht van hoe ons gezin er op dat moment voor stond.

Het is ook leuk om een mooie foto van je gehele gezin te hebben, inclusief jezelf en partner, want vaak komt dat er niet van. We hebben ontelbaar veel foto’s van Ronja, maar de foto’s van ons drietjes kan ik op 1 hand tellen. De foto van dit jaar is toch wel heel speciaal. Ik sta er op met m’n dikke ronde zwangere lijf, met Zusje nog in de buik. Volgend jaar zal ze in onze armen zitten, net als Ronja heeft gedaan de afgelopen jaren. En er zal nooit meer een familiefoto volgen met een zwangere Arcadia, wie weet ooit met een zwanger Ronja of Zusje, maar deze mama houdt het hierbij. Een momentopname van een prachtig stukje geschiedenis van ons gezin.

De familiefoto deel ik niet in het openbaar, die blijft voor ons privé, maar ik wilde wel met trots m’n buikje nog een keertje delen. Deze foto maakte Ted met 26 weken en 2 dagen. M’n buik wordt nu echt een grote ronde bol en ik vind het beeldschoon. Nu snap ik waarom zwangere vrouwen zich zo mooi kunnen voelen. Ik ben trots op m’n buikje en het groeiende Zusje dat daarin zit.

26 weken zwanger

2 gedachten over “Zwanger op onze familiefoto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s