Buikbaby update vol positiviteit!

Degenen die me op Twitter volgen zullen het vast al gelezen hebben: afgelopen vrijdag hebben we een geweldige controle gehad bij dokter P! Tijd voor een hele positieve, uitgebreide buikbaby update.

Hoewel het er rond de 20 weken nog op leek dat de geschiedenis met Ronja zich zou herhalen vanwege beginnende pre-eclampsie, kunnen we nu met trots uitroepen dat Zusje fantastisch groeit en al groter is dan Ronja bij geboorte! Zusje woog 1312 gram. Een groeiachterstand is volgens dokter P. niet aan de orde en zal er ook niet meer komen. Betere geruststelling kon ik niet krijgen. Ik zit op een roze wolk en we gaan vol positiviteit richting de termijn dat Ronja geboren werd (29w4d). Vandaag ben ik 28 weken en 3 dagen zwanger.

Afgelopen vrijdag hadden we dus een reguliere controle bij mijn hoofdbehandelaar dokter P. Met haar bespreek ik al m’n zorgen en zij neemt deze altijd zeer serieus, het is heerlijk om gehoord te worden door een arts. Met enige regelmaat voel ik me erg slecht: meer hoofdpijn en misselijkheid dan normaal, totaal geen energie (bewegen wordt lastig), heel veel pijn en krampen in de buik en ook de bewegingen van Zusje doen erg veel pijn. Naar aanleiding van die klachten werd mijn urine en bloed nogmaals gecheckt op pre-eclampsie, maar de situatie is niet verergerd sinds de vorige controle. Wel vonden ze een mogelijke bloedarmoede en daarvoor moet ik morgen weer bloedprikken.

Dokter P. gaf me ook wat houvast voor mijn ongerustheid rondom de activiteit van Zusje in de buik. Ik moet minimaal 10 bewegingen per dag voelen, dat haal ik makkelijk! Ook als ik rust neem en ze dan gelijk van zich laat horen, hoef ik me nergens zorgen om te maken. Worden het minder dan 10 bewegingen dan moet ik aan de bel trekken, maar dan nog is er geen reden voor paniek. De hoeveelheid leven die je voelt verandert en schommelt gedurende de zwangerschap en ook de bewegingen zullen de komende tijd veranderen. Duidelijke, heldere uitleg waar ik wat mee kan!

Na dit en meer besproken te hebben, was het tijd voor de meting. Meteen stelde ze me gerust dat de metingen die ze deed helemaal prima waren en alles er goed uit zag. Wij waren ontzettend opgelucht. Het is vreemd om zo’n dikke ronde baby in m’n buik te zien. Dat kennen we niet van Ronja. Zo zullen we de komende periode vaker op onbekend terrein komen!

Nu kunnen we dus echt vooruit gaan kijken. De pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) is nog steeds een probleem, maar ze hebben het onder controle met mijn uitgebreide medicatiecocktail. Volgende week heb ik weer een onderzoeksdag en dan zullen ze de medicatie mogelijk weer aanpassen nadat ze me grondig hebben onderzocht. Dan krijgen we ook weer een uitgebreide echo van Zusje. We zijn erg benieuwd hoe ze er nu uit zal zien! Zal ze dikke baby wangetjes hebben?

Ondertussen zijn we stiekem ook al plannen aan het maken: met 37 weken gaan Ted en ik voor het eerst in jaren lekker uit eten. Pittig! Indiaas! Van mij mag ze dan ook gelijk komen, dus kom maar op met dat lekkere eten waar ik al de hele zwangerschap naar verlang. Het is gelijk een momentje waarbij we kunnen vieren dat we het gehaald hebben. Eindelijk! Hopelijk kunnen we dat meemaken en heb ik er dan ook nog de energie voor om te gaan.

Verder staan er nog een paar leuke dingen op het programma deze zwangerschap. We gaan een soort 3D action figure van mij met dikke buik laten maken als herinnering. En ik wil nog een mooie gipsbuik maken. Ook komt er nog ergens een zwangerschapsmassage aan om met name al die spanning uit m’n schouders weg te halen, want daar hebben zich wat knopen opgebouwd de afgelopen tijd.

Maar we gaan vooral genieten en dat gaat ons nu een stuk beter af dan een tijdje terug toen we nog volop in onzekerheid zaten. Nu is de fysiek enorm zware zwangerschap ook beter te dragen, want we doen het goed. Zo zei dokter P. het ook. Zowel hun beleid als de rust die we creëren thuis werpt z’n vruchten af en we moeten vooral zo doorgaan! Zo komen we er wel en gaan we een prachttijd tegemoet. We verheugen ons enorm op de komst van onze monsterbaby. ♥

8 gedachten over “Buikbaby update vol positiviteit!

  1. Had het al op Twitter gezien natuurlk, mr het uitgebreide verhaal is nog veel leuker! Heerlijk al die plannen om je buik te vereeuwigen, lekker genieten. Is je zo gegund!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s