Sneeuwpret

Vorige week lag er een flink pak sneeuw en was ons kleine tuintje omgetoverd tot Winter Wonderland. Ronja kreeg eindelijk de kans om kennis te maken met sneeuwpret: wat vond ze van al dat moois?

Allereerst was ze even in de war dat ze niet naar de peuterspeelzaal ging, maar richting de achtertuin om met de sneeuw te spelen. Normaal gesproken als we haar de schoenen en jas aantrekken gaan we natuurlijk richting ‘school’. Nadat ze dit had begrepen ging ze voorzichtig met Ted naar buiten.

Daar moest ze eerste de boel grondig inspecteren en ontdekken. Alles bekijken en onderzoeken. Vervolgens kwam een van onze drie katten dapper naar buiten en die werd flink achterna gezeten, zodat hij zich uiteindelijk weer binnen ging verschuilen.

Ted deed een poging haar kennis te laten maken met sneeuwballen, maar hierdoor raakte Ronja lichtjes geïntimideerd. Vervolgens begon hij een sneeuwpop of meer een sneeuwtoren te bouwen en dit vond ze wel interessant. Ook omdat een deel van de tuin daardoor sneeuwvrij werd. Dus hielp ze voorzichtig mee met de sneeuwpop.

Ronja is geen fan van sneeuw. De eerste sneeuw dit jaar noemde ze ‘bah’. Vreemd vind ik dit niet. Zelf heb ik nooit zo gehouden van in de sneeuw spelen. Het is koud en nat: niks voor mij! Ronja lijkt dezelfde conclusies te trekken en vindt het wel interessant, maar moet er verder weinig van hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s