Ronja de Helper

Ronja helpt graag! Natuurlijk is ze een pittige peuter met een eigen willetje, maar ze is zo enorm trots als ze iets liefs voor een ander kan doen en al helemaal als ze mee kan helpen in het huishouden.

Het verbaast me eerlijk gezegd een beetje hoe goed Ronja doorheeft hoe zwaar ik het fysiek heb. Gek is het natuurlijk niet. We kennen elkaar door en door en spenderen alle tijd samen, dus zij kent mij als de beste. Ze heeft heel goed door dat Mama van een actieve, sterke vrouw is veranderd in een slappe vaatdoek met een wel heel dikke buik. Gevolg is dat ze me ontzettend graag wil helpen en enorm meegaand is geworden als ik iets met haar alleen moet ondernemen.

Zo helpt ze mij dus al: door te begrijpen hoe lastig het is voor mij om de dagelijkse dingen voor elkaar te krijgen. Maar ze gaat nog veel verder!
Zo vindt ze koken ontzettend leuk. Daarom zet ik haar vaak op een stoel aan ons kookeiland en dan mag ze wat roeren in een (niet warme) pan of gesneden groenten in een bakje doen. Daarnaast wil ze natuurlijk veel proeven en dat mag altijd. Waar ze ook veel plezier in heeft, is de spullen die naar het milieuperron moeten in een zak doen. Zo haalt ze onze bakken vol gebruikte verpakkingen leeg en is ze helemaal trots als ze een grote zak gevuld heeft met afval.

Toch wel het meeste plezier beleeft ze in de tafel dekken. Ze wil graag alles netjes neerzetten. Ze weet wie welk bestek wil hebben en waar dat dan moet liggen. Ook wil ze altijd haar eigen bordje uitkiezen (we hebben veel kleurtjes voor haar in de aanbieding) en loopt ze daar meestal fanatiek mee door het huis te schreeuwen: “ETEN!” als ik nog ben aan het koken. Het allergrappigste vind ik de onderzetters voor de pannen. Ronja zorgt er altijd voor dat ze alle onderzetters die we in huis hebben op de tafel klaarlegt. Niet twee of drie, maar een stuk of tien onderzetters versieren dus onze eettafel als Ronja goed heeft geholpen. En trots dat ze is!

Wat is dat toch genieten, zo’n lieve trotse helper in het huishouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s