Zingen voor je baby

Voor Ronja heb ik veel gezongen, zowel toen ze in de buik zat als daar buiten. En in de couveuse aan de monitor zag je ook dat haar bloeddruk en hartslag daalden en rustiger werden als ik voor haar zong. Die connectie met je kindje is zo ontzettend mooi en kun je al vroeg in de zwangerschap opbouwen. Voor Zusje zing ik natuurlijk ook!

Voor Ronja koos ik Ghibli’s versie van Country Road uit Whisper of the Heart: een film en een lied over het opgroeien van een meisje en ontdekken wie je bent in deze wereld.

Zusje krijgt wederom regelmatig een Ghibli liedje te horen, dit keer een nursery rhym uit the Tale of Princess Kaguya:

De film heeft me aangegrepen met een prachtig verhaal over een magisch klein prinsesje dat eigenlijk helemaal geen prinses wil zijn, maar een normaal leven wil leiden en alles wil ervaren wat de wereld te bieden heeft.

De Ghibli films zijn overigens prachtige aanraders om samen met je kinderen te kijken. Ze zijn geschikt voor jong en oud, hoewel ik niet zou aanraden om Grave of the Fireflies met ze te kijken, omdat dit wel een erg verdrietige en zware film is. Voor je opgroeiende dochters zijn de sterke vrouwelijke hoofdrollen in de films prachtige rolmodellen! Favorieten bij Ronja zijn Totoro, The Cat Returns en the Tale of Princess Kaguya.

4 gedachten over “Zingen voor je baby

    • Japanse animatie kun je via verschillende sites online kijken met Engelse ondertiteling (anilinkz of animefreak). Ik kijk alles online, streaming, Team Free Internet, zonder illegaal downloaden en verspreiden dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s