Tag: Kinderkleding

Gwen gaf laatst een hele leuke tag aan mij door: de kinderkleding tag. In deze tag beantwoord ik 10 vragen over de kleding van mijn dochter Ronja en haar toekomstige Zusje.

1. Wat is je favoriete kinderkledingwinkel?
De Zeeman! Niet alleen omdat het goedkoop is, wat toch wel erg prettig is als je kind met name die eerste twee jaar heel snel uit een maatje groeit, maar ook omdat het lekker smalle kleding is. Ronja is geen dikkerd en zal ze ook nooit worden. In de lengte heeft ze maat 92 nodig, maar meestal is de kleding veel te breed om haar goed te passen. De kleding van de Zeeman heeft haar altijd heel erg goed gepast.
Bij Zusje is het nog maar de vraag of dit mijn favoriete kinderkledingwinkel blijft of dat we overstappen op een andere favoriet, dat zal dan waarschijnlijk een van de vele online winkels zijn waar ik speur naar leuke kleding.

2. Wat is je favoriete kinderaccessoire?
Geen! Ronja wil niks en ik ben er niet van. Niet voor mezelf en dus ook niet voor m’n kinderen. Als Ronja er nou interesse in zou hebben, dan zou ik voor haar wel wat leuke dingetjes kopen zoals strikjes voor in de haren. Daar ben ik dan wel weer van, maar het moet wel een beetje stoer zijn. Geen roze jurkje met een roze strikje voor mijn meiden. Ik ben benieuwd of Zusje er wel interesse in heeft en of ze langer dan 2 seconden een accessoire aan kan houden.

3. Koop je tweedehands kinderkleding?
Soms als we op een rommelmarkt of kringloop zijn en ik toevallig iets leuks tegen kom, maar dan moet het al iets bijzonders zijn voor weinig geld. Ik koop de dingen liever nieuw, hoewel ik er met bovenkleding minder moeite mee heb. Van m’n schoonmoeder en overige familie krijgen we wel vaak tweedehands kinderkleding. Dat vind ik ook leuk om m’n meiden in familie-items te kleden.

4. Geef je veel geld uit aan één kledingstuk?
Nee! En dan bedoel ik dat ik weinig uitgeef aan één kledingstuk. Ik koop geen merkkleding en ik zoek de koopjes op. Het liefst koop ik kledingstukken onder de 5 euro, maar voor echt leuke bovenkleding wil ik best tot 10 euro gaan. M’n moeder koopt wel vaker dure merkkleding voor de meiden. Zo hebben ze toch nog een mix van cheap-ass-kleding én fancy-kleding.

5. Wat is je favoriete kinderkledingstijl?
Vrolijk! Ik hou van felle vrolijke kleuren bij kinderen, hoewel ik merk dat ik Ronja (die alweer 2,5 is) ieder seizoen iets minder fel en vrolijk kleedt. Toch vind ik het leuke al die kleurtjes voor die kinderen, ze hebben nog tijd zat om zich te matchen met de saaie grijze massa en nu staat alles nog zo ontzettend schattig. Zusje krijgt dus ook lekker vrolijke felle kleurtjes aan en gezellige pakjes.
Verder hou ik van stoer, soms gecombineerd met juist hele meisjesachtige kleding.

6. Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding?
Nee! Nou ja, ik match wel bijvoorbeeld de kleuren. Niet dat we dezelfde kleuren aantrekken, maar als we dan naar een familieuitje gaan zorg ik er voor dat we als gezin niet met elkaar vloeken. Dus in die zin wél. Maar matchy-matchy komt hier het huis niet in.

7. Heeft je kindje wel eens een pyjama dagje?
Zusje slaapt in principe in haar kleding die eerste paar maanden totdat ze wat mobieler wordt, dan krijgt ze een pyjama aan in bed. Dus voor Zusje is elke dag een pyjama dag. Verder heeft Ronja pyjama dagen als Ted haar moet kleden, want dan weet ie niet wat ze aan moet. En ik gun haar in het weekend graag slobber dagen waarin ze lekkere ruime joggingbroeken en schattige slobber shirtjes aan mag.

8. Heeft je kindje meer kleding dan jij?
Meer kleding die ze actief gebruiken: JA!
Meer kleding in totaal: NEE!
Ik heb eigenlijk maar een paar outfits die ik afwissel, maar heb in feite een gigantische garderobe en bijbehorende kleerkast met nog een heleboel kleding die ik nooit meer aantrek in dozen op zolder.
Ronja heeft een heleboel outfits die ze regelmatig aantrekt en ze krijgt net als Zusje straks elke dag een schone set aan.

9. Wat is je favoriete kinderkleding item op dit moment?
Een schattige roze eenhoorn trui van C&A (uitverkoop).

10. Welke kleuren passen het beste bij je kindje?
Net als mama: herfstkleuren. Ik vind haar groen beeldschoon staan. Ik ben benieuwd of dit bij Zusje hetzelfde zal zijn.

Tot slot: ik vond het erg lief dat Gwen aan mij moest denken, want het is inderdaad soms inspiratie en met name energie zoeken om wat leuke dingen voor m’n blogje te schrijven! Bedankt Gwen!

2 gedachten over “Tag: Kinderkleding

  1. Leuk om te lezen! Hier ook echt max 15,- voor een broek zeg maar, shirtjes liever max 5 euro, soms 7. Ik merk wel dat ik makkelijker kleding koop nu Olivia langer in 1 maat blijft zeg maar. Tot aan mt 74 ging het zo snel allemaal (en nu weer, Quinn alweer ruim in 62 helaas). Balen dat veel dingen veels te breed zijn he? Broeken van Hema zijn bij Olivia altijd baggy, ook al koop ik een skinny jeans 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s