Wie is de mol?

Met een hoogzwanger lijf dat maar niet wil slapen keek ik de halve finale terug van Wie is de mol. Maar wie is mijn mol? Eerlijk gezegd ging mijn mol er vorige week uit, want Chris stond lange tijd op numero uno. Tijd dus om nog eens diep na te denken en alledrie de kandidaten de revue te laten passeren.

Chris was dus mijn hoofdverdachte, lange gevolgd door Marlijn. Soms kwam Rik in beeld, soms Margriet. Nooit zijn er andere mollen op m’n lijstje terecht gekomen en bijna elke aflevering wist ik te voorspellen wie er uit zou donderen.

Chris vond ik erg verdacht omdat hij rare dingen deed, maar niet too obvious bezig was de boel te saboteren. Daarnaast heeft hij gewoon een goede mollenkop. Voordat het seizoen begon had ik twee mollen: Chris & Rik. Gewoon, vanwege hun goede mollenkoppen. Chris bleef steken en Rik liet ik los.

Marlijn kwam naast Chris zitten. Die is veel aan het mollen geweest! Maar ze is ook vaak voor het geld gegaan. Of deed ze dat om zichzelf minder verdacht te maken? Ik vond haar te fanatiek worden: ze ging te vaak voor het geld, ze vertoonde te veel kandidaten gedrag en gedroeg zich te weinig als een mol.

Waarom ik Rik niet langer verdacht vond? Het ligt er zo dik bovenop dat ze – de makers van het programma – willen dat de kijker denkt dat Rik de mol is. Hij handelt in jokers, tot nu toe heb ik dat alleen mollen zien doen. Toch veranderde er iets, in de afgelopen aflevering. Rik en Chris waren nog over, een van de twee zou er uit vliegen. Beiden waren op dat moment hoofdverdachten, want Marlijn was al out of the picture. En toen zij met z’n tweetjes over waren gaf Rik Chris een soort schouderknuffel met z’n hand.

Dat gebaar van zijn hand op de schouder van Chris was duidelijk bedoeld als: ‘Kut man, je ligt er uit.’ De mol weet natuurlijk niet wie er uit gaat, alleen dat de mol altijd er in zal blijven. En als mol moet je toch ook de kandidaten leuk gaan vinden. Rik liet zich in z’n kaarten kijken: hij vond het jammer dat Chris er uit ging, op dat moment overheerste zijn emotie en heeft hij er niet bij stilgestaan dat Chris z’n scherm nog niet had gezien. Oeps! Hij was de enige die wist dat Chris er uit zou gaan, omdat hij de mol is.

Maar dan blijft er dus nog Margriet uit. Ook een goede mollenkop. Ik zou het heel erg leuk vinden als zij de mol blijkt te zijn, omdat ik haar praktisch nooit verdacht vond en dat hoort bij een goede mol. Toch denk ik niet dat het erg waarschijnlijk is dat zij de mol is.

En dan slaat bij mij de twijfel weer toe. Als Chris op Margriet zat, maar Rik en Marlijn ook op Margriet zaten en Margriet als enige op Rik. Dan zou het dus toch nog Margriet kunnen zijn. Of Margriet is met flying colours de winnaar van dit jaar. In de twee scenario’s die ik leuk zou vinden om te zien morgen is Margriet de winnaar met Rik als mol en boring Marlijn als verliezer OF is Margriet de mol en Rik of Marlijn de winnaar. Want wie interesseert het eigenlijk nog wie wint? Er is toch maar één vraag belangrijk: wie is de mol? En eigenlijk is dat de winnaar.

Wie zou de meest teleurstellende mol zijn?
Marlijn!

Wie zou de leukste mol zijn?
Margriet!

Wie is mijn mol?
Een gevoelsvraag: Rik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s