Buikbaby Update: week 36

Tijdens een van mijn vele nachtbraker-sessies bedenk ik me dat ik inmiddels hoogzwanger ben en ook last heb van alle kwaaltjes die daarbij horen. Tijd om deze nachtelijke uurtjes eens nuttig te besteden door een buikbaby update te schrijven over hoe het nu gaat met deze zwangerschap.

Zoals ik al eerder schreef wil ik na deze zwangerschap mijn kinderwens afsluiten. Nu ik hoogzwanger ben, gaat dat hopelijk wat makkelijker. Het zwanger zijn hoeft van mij in ieder geval niet meer. Daar ben ik al lang en breed helemaal klaar mee. Het is niet leuk en loodzwaar: ik ben blij als het er op zit en ze er uit is. Dan kan ik weer gaan werken aan m’n sterke, gezonde lichaam terug te krijgen.

De zorgen zijn nu een stuk minder. Zusje mag komen als ze dat wil, ze is groot genoeg en ze is af. We hoeven ons geen zorgen meer te maken dat de horror van Ronja’s vroeggeboorte zich herhaald. Toch is bij mij die knop nog altijd niet om: ik kan niet geloven dat we zo ver zijn. De zorgen heb ik niet meer, maar ergens kan ik me geen voorstelling maken van een voldragen baby. Die knop zal pas omgaan als ze er is.

De kwaaltjes stapelen zich op. M’n handen en voeten zitten vol vocht en doen flink pijn. Ik heb regelmatig weeën, maar ze zetten nog niet door. Daarnaast zijn de harde buiken al sinds een week of 17 dagelijks aanwezig. Pijn hoort er bij, net als voortdurende vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn. Ik ben er inmiddels zo erg aan gewend, dat ik het ben gaan negeren. Ik ga met gemak m’n grenzen voorbij en bikkel door de pijn heen, omdat het nu toch niet meer erg is als Zusje geboren wordt. Hierdoor kan ik me nog enigszins nuttig maken in het huishouden en voor Ronja zorgen. Dat doet me goed!

Nieuw is het slechte slapen: ik ben regelmatig uren wakker ’s nachts. Bijvoorbeeld vanwege het maagzuur, dat bij mij niet zuur is vanwege de maagbeschermers die ik slik, maar wat wel lekker omhoog komt. Zusje helpt mama ook niet in slaap te komen, want die is hyper actief ’s nachts. Daarnaast hebben we nog Ted met z’n gewoel en gesnurk die regelmatig op z’n donder krijgt omdat hij me wakker heeft gemaakt. Alleen Ronja kan wat dat betreft niets fout doen, want die slaapt altijd heerlijk lang door. Vijf van de zeven nachten ben ik zeker wakker of zijn doorbroken ’s nachts. En dan heb ik het nog niet eens over al het plassen dat ik moet doen!

Verder gaat het wel goed met de zwangerschap zelf. M’n bloeddruk blijft stabiel onder de medicatiecocktail en m’n glucosewaardes zijn beeldschoon. De afgelopen wekelijkse controles bij de gynaecoloog waren bij een ander dan dokter P. Zij is vanaf de 37 weken weer mijn wekelijkse steun en toeverlaat. De afgelopen tijd ben ik bij dokter S. langsgeweest. Hier heb ik gemixte emoties over, omdat ik meer vertrouwen heb in de bekwaamheid van dokter P. en omdat dokter S. lang niet altijd even goed is voorbereid of voldoende grip heeft op mijn dossier. Dat is af en toe wel lastig, maar gelukkig niet meer zo belangrijk aangezien de situatie stabiel is en dokter P. wel telefonisch bereikbaar is.

Volgende week mag Zusje legaal geboren worden, dan ben ik 37 weken zwanger. Ted kan weer ’s een keertje meekomen en we gaan dan met dokter P. de bevalling bespreken en een mogelijke inleiding. De opties hangen af van de situatie en of mijn waardes stabiel blijven. Ze verwachten dat ik tussen de 37 en 39 weken ingeleid ga worden. Eerst gaan Ted en ik eens met z’n tweetjes uit eten en gaat Ronja voor het eerst logeren. Daarna mag de bevalling wat mij betreft beginnen. Ik ben er klaar voor!

3 gedachten over “Buikbaby Update: week 36

 1. 36 weken! Wat fantastisch zeg.
  Oh die slapeloze nachten zijn echt niet leuk. Gelukkig nog maar even.
  Goed idee dat je met Ted ui eten gaat en dat Ronja dan gaat logeren.

  Succes met de laatste loodjes.

  • En ik hoop dat ik de dag erna mag bevallen! We gaan het zien. Dankjewel, we zijn echt enorm blij en dankbaar dat we dit keer zo ver mogen komen.

   • Ha ha ja dat zou mooi zijn, de dag erna bevallen.
    Natuurlijk zijn jullie dankbaar, ik ben ook echt blij voor jullie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s