Tag: bijna mama

Betty maakte deze tag die ik op verschillende andere mamablogs weer tegenkwam. Het zijn 10 leuke vragen voor als je bijna – in mijn geval weer opnieuw – mama wordt. Het leek me leuk om zo op het einde van de zwangerschap toch nog een zwangerschaps-tag mee te pikken!

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Bij Ronja wel: in 2009 zijn we aan onze kinderwens begonnen en na een lange weg werd ze in 2012 veel te vroeg geboren. Bij Zusje ontstond deze wens bij Ted gelijk na de geboorte van Ronja en bij mij moest hij groeien. Toen Ronja ongeveer één jaar was, was ik er wel klaar voor om er aan te beginnen. Nadat we mijn gezondheid op orde hebben gekregen, werden we gelukkig snel en spontaan zwanger!

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Jazeker! Bij Ronja wist ik natuurlijk niet goed wat me precies te wachten stond en daar verliep dan ook alles anders dan normaal. Bij Zusje heb ik hard gewerkt om weer een gecompliceerde zwangerschap te voorkomen. We hadden dan ook de hoop dat we dit keer normaal zwanger zouden zijn, maar al snel werd duidelijk dat het dit keer ook complicaties op zou leveren. Ik had nooit verwacht dat ik nu met bijna 37 weken nog een baby in m’n buik zou hebben, dat overstijgt echt al mijn verwachtingen!

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?
Bij Ronja: blijdschap en zenuwen. Zenuwen omdat we eerder een miskraam hebben gehad en blijdschap omdat het eindelijk weer gelukt was!
Bij Zusje angst: shit het is gelukt! En nu? Dokters bellen, bloed laten prikken en aan de medicatie. Ik was gelijk gestrest, bezorgd en alert op alle problemen en complicaties. Zorgeloos zwanger zat er voor ons niet meer in.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Nee! Ik had wel een voorgevoel voordat ik zwanger was dat het een jongetje zou zijn, maar het maakte mij niks uit. Tijdens de zwangerschap veranderde m’n voorgevoel en dacht ik dat het weer een meisje zou worden, zo was het ook!

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Ja! Ik wilde perse een ringsling hebben! Zoals ik al eerder schreef verheug ik me er enorm op om ook deze baby weer te dragen en aangezien we vaak maar kleine stukjes hoeven te dragen, leek een ringsling me een mooie aanvulling op de draagdoeken die we al hebben.
Verder ben ik niet zo’n shopper en hoefden we niet veel te kopen voor dit meisje, omdat we de meeste spullen van Ronja nog kunnen gebruiken.

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?
Geweldig! Zeker vanaf de 30 weken: ik vind m’n buik echt prachtig en beeldschoon. Zo op het einde begint hij ook behoorlijk in de weg te zitten, maar het helpt dat ik erg lenig ben en krachtige spieren heb, zodat ik nog redelijk mobiel blijf.

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
Behoorlijk veel! In het begin was het de vraag of we weer een miskraam zouden krijgen. Gelukkig is dit niet gebeurd. Daarna zorgde m’n bloeddruk al snel voor problemen en moest ik aan de medicatie. De zorgen om weer een vroeggeboorte en weer een dysmatuur kindje zijn inmiddels van onze schouders afgevallen. Nu is het afwachten wanneer ze geboren gaat worden en m’n eigen gezondheid goed in de gaten houden.

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Nee, dit keer niet. Tijdens Ronja’s zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gedaan en dat was heerlijk! Nu wil ik zo blanco mogelijk in de bevalling staan en me vooral laten leiden door het ziekenhuispersoneel. Ik wil geen verwachtingen hebben, zodat ik kan meegaan met wat er moet gebeuren.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
Alles! Ik verheug me enorm op weer een prachtig mini-mensje te mogen verwelkomen in ons gezin, liefde geven, verzorgen, opvoeden en Ronja als grote zus te zien. Geweldig! Ik sta te popelen. Kom maar Zusje.

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?
Het valt vies tegen! Ik had niet verwacht dat ik fysiek zo ontzettend zwak kon worden dat ik niet in staat zou zijn voor Ronja te kunnen zorgen en zo veel hulp van anderen nodig heb. Het is loodzwaar en we zijn blij als het achter de rug is.
Aan de andere kant valt het in bepaalde opzichten mee: we krijgen dit keer een voldragen kindje! Wat een wonder!

4 gedachten over “Tag: bijna mama

  1. Wat leuk om te lezen dat je de tag ook hebt ingevuld! Nog heel even, zo te zien! Succes met de laatste loodjes! Straks hebben jullie je tweede dochter in je armen! 🙂

  2. Leuke tag om te lezen, vooral bij jou Arcadia. Wat een mooi wonder heb je in je buik
    en wat ontzettend spannend is het allemaal geweest.
    Super dat je nu bijna 37 weken bent, tjee, ik ben echt blij voor jullie dat jullie dit moois nu mee kunnen maken! Succes met de laatste loodjes, je bent een kei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s